У Болграді яскраво пройшов гастрофестиваль «Гергьовденскі панаір – Смачний баранчик»

06 травня 2019, 17:45
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item
Gallery item

4 травня пройшов другий у 2019 році фестиваль місцевої національної кухні «Гергьовденскі панаір – Смачний баранчик». Це перший гастрономічний районний фестиваль, на якому було представлено болгарську, гагаузьку, українську, албанську та молдавську кухні.

Ключовим моментом фесту став старинний болгарський обряд «Георгієвого дня» – випікання обрядового хліба для господаря будинку і проводи його в кошару, а після повернення, зустріч його обрядовою стравою «курбан».

Для учасників та гостей було обладнано чудові фотозони, вони мали змогу посмакувати різними стравами та смаколиками, скуштувати домашнього вина. Для дітей організатори розташували зону з атракціонами.

Наголосимо, що гастрофест відвідали кілька тисяч людей.